DULOVÝ ocot Pödör

Kód: 012021
Viac za menej
Značka: PÖDÖR
14,70 € –18 %
DULOVÝ ocot Pödör
14,70 € –18 % 11,97 € 9,98 € bez DPH
Skladom
Objem
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Môžeme doručiť do:
9.12.2024
Možnosti doručenia
Množstevná zľava
1 ks
11,97 € / ks
2 ks = zľava 2 %
11,73 € / ks
3 - 4 ks = zľava 3 %
11,61 € / ks
5 a viac ks = zľava 5 %
11,37 € / ks
Ušetríte 0 €

Farba dulového octu nemôže byť autentickejšia: vo fľaši Pödör žiari intenzívna zlatožltá ako šupka ovocia. Dulový ocot chutí jemne ovocne a medovo sladko. So silným partnerom, teda olejom s výraznou vlastnou chuťou, sa skvele zladí s každým šalátom.

Detailné informácie

Podrobný popis

Ocot z babkinej špajze

Dula je jedným z najstarších plodov na svete a pestuje sa už viac ako 4000 rokov. Ešte pred pár rokmi však z jedálneho lístka takmer úplne zmizol. Hrubé ovocie s mäkkým jadrom si mohli pamätať len naše staré mamy. Teraz sa však dula vracia – a to nielen ako prísada do džemov a koláčov.

„Citrón severu“, ako sa dule tiež hovorí, je hlavnou postavou ovocného octu Pödör.

Buclaté, zrelé dule sa starostlivo zbierajú a spracovávajú, až kým nakoniec nevykvasia v drevených sudoch. Takýmto spôsobom sa najskôr z dúl vyrába alkohol, až kým sa pri druhej fermentácii nepremení na kyselinu octovú. Neustála kontrola kvality a dlhoročné skúsenosti prispievajú k jedinečnej kvalite dulového octu. Dulový ocot bez konzervačných látok a iných prísad - t. j. 100 percentne prírodný - chutí tak, ako má chutiť: intenzívne ovocný a čistý.

 

POZITÍVNE ÚČINKY DULOVÉHO OCTU

Dulový ocot obsahuje množstvo zdravých zložiek, vďaka ktorým je ovocie také cenné. Vitamíny ,  minerály  a  stopové prvky  sú príjemné pre vaše telo. Kyselina octová je však zložka, ktorá nevzniká v zrelom ovocí, ale až počas procesu fermentácie. Čistí zvnútra, pôsobí antibakteriálne a neutralizuje hodnotu pH v organizme.

 

POUŽITIE DULOVÉHO OCTU

Farba dulového octu nemôže byť autentickejšia: vo fľaši Pödör žiari intenzívna zlatožltá ako šupka ovocia. Dulový ocot chutí jemne ovocne a medovo sladko. So silným partnerom, teda olejom s výraznou vlastnou chuťou, sa skvele zladí s každým šalátom. Tekvicový olej alebo olej z tigrích orechov sú ideálnymi doplnkami. Jeho ovocná vôňa však nie je žiadaná len v studenej kuchyni. Ovocný ocot dodáva ázijským jedlám z woku istý exotický nádych a nádych puškvorca sa hodí aj k jedlám z rýb. Rozmýšľali ste niekedy nad rafinovaním klasickej majonézy, holandskej omáčky alebo béarnaise omáčky dulovým octom? Iskrivá sladkosť dule prináša rozmanitosť do každodenného kuchynského života.

 

INGREDIENCIE

dulový ocot

VÝŽIVOVÉ FAKTY

100 g obsahuje v priemere:

Energia: 51 kJ / 12 kcal

Tuk: 0 g

z toho:

Nasýtené mastné kyseliny: 0 g

Sacharidy: 3 g

z toho:

Cukor: 3 g

Bielkoviny: 0 g

Soľ: 0 g

SKLADOVANIE

Ocot by mal byť vždy chránený pred svetlom a skladovaný vo vzduchotesnej nádobe. Za týchto podmienok je jeho kvalita zachovaná takmer neobmedzene.

Odrezky sú prirodzené, bez známok nižšej kvality.

Nefiltrovaný ovocný ocot  – pred použitím pretrepte!

Krajina pôvodu : Rakúsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: